News & Views
Has Tesla killed the smart home? - Andy Mack (Ovo) May 01, 2015

Yeni geliştirilen akıllı ev sektörü potansiyel olarak ölümcül risklere maruz kalıyor.

Yazan: Andy Mack, Strateji Başkanı, Ovo Energy

Tesla ürününü duyurdu ve şaşırtıcı bir şekilde Ferrari gibi sıradan bir elektrikli otomobil değil. Otomobil üreticileri kolektiv olarak rahat bir nefes alırken, yeni bir sektör potansiyeli olarak bir yıkıma kalıyor: yeni sektörün akıllı ev sektörü Neden?

Tesla, piller azıldınki bilkarın ali ve enerjinin sildiğinin pazarına girdi. 2015 yılı sonundan itibaren küçük ev üniteleri (7 kWh), orta sınıf üniteler (4.800 kWh) ve dağılana kadar çeşitli depolama seçenekleri sunulacak. Müşteriler a) elektrik fiyatları düştüğünde enerji satın alacak, b) daha fazla elektrik kullanacak ve c) şebeke kesintisi durumunda elektrik tedarikinin avantajlarından yararlanacak.Tesla Pil

Mali faydalar kılınır.

OVO Energy'nin standart elektrik faturası ile gece tarifeleri arasındaki fark göz önüne alındığında, yalnızca gece tüketimine geçmek, Birleşik Krallık'taki ortalama bir hanenin yılda 125 £ tasarruf etmesini sağlayacaktır. Solar PV'li evler için, sahada kullanım miktarı %50'den %100'e kadar 100 £ ila 170 £ arındın taşırırın ılışıtır.

Ancak müşterinin ana ağı kullanılamıyor. Tesla, tüm ürünleri uzaktan kontrol edecek ve böylece tüm müşterilerin talep profillerini değiştirecek. Bu, değerli gelir akışlarının kapısını açıyor: Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, bu 'müstakil hizmetler' için yılda 100 milyon £'dan fazla para ödüyor. Tesla şu anda ABD şebekesine büdü 10 GW'lık etkin üretimin kapatılmasından bahsediyor. Bunu bir bağlama sışımık, Birleşik Kralık'ın en büyük enerji depolama sıcaklığı Dinorwig'in maksimum 1,8 GW üretim kapasitesi var. Ağ operatörlerine yapılan ödemeler Tesla'nın müşteriler için pil maliyetlerini düşürmesine, benimsemeyi artırmasına ve daha büyük ölçek ekonomisi sağlamasına olanak tanıyacak. Tesla'nın sistemlerinin 7 kWh'lik bir ünite için 3.000 dolardan başlayan düşük toptan satış fiyatı, bu tasarrufların bir kısmının halihazırda hesaba katıldığını gösteriyor.

Ama onun kazananının bir kızının kaybolması gerekir.

Yıllardır üreticiler, insanların elektriği kullanma şeklini değiştirmek için buzdolapları, çamaşır makineleri, ısıtma sistemleri ve diğer uzaktan kumandalı cihazlar gibi akıllı cihazların geliştirilmesine yatırım yapıyor. Bu cihazların ekonomik durumu henüz kitlesel benimsemeyi teşvik etmeye yeterli değilse, birçok şirket geleceğin geçmişten daha akıllı olacağını ve dolayısıyla daha akıllı ürünlerin (ve ilgili hizmetlerin) daha karlı olacağını varsayıyor.

Yurtiçi sekelli enerji depolama, akıllı ev modeli ilkesini inşağı ediyor. Ev ile schebeke arındın bir batarya, akıllı cihazlarla dolu bir evin talep yanıt kapasitesi arttırılabilir ve arttırılabilir. Her akıllı evden önce, birden fazla üreticiye ait birden fazla cihazı aynı anda kontrol etmeye çalışırken (kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini yöneterek), tek, görünmez, ağ ölçeğinde bir birim olarak çalıştırılacaktır.

Tüketicilerin veya işletmelerin harcama yapmak ve kimsenin kullanım alışkanlıklarını değiştirmek için artık akıllı cihazlara ihtiyacı yok. Çay bardağını kullanmak ister misin? Işten eve gelir menzelz elektrik arabanızı rahiz ister misiniz? Bir anda veri seruzenzi pozzetzeme özögörnü mü istiyorunz? Devam etmek. Pil ekstra enerji ve daha sonra güç ucuzladında rezağir olacak.

Pek çok yıkıcı yenilik gibi, evde enerji depolamanın ölçeği de kısa ve orta vadede yavaşlayacak, ancak uzun vadede çoğu kuruluşun beklediğinden çok daha geniş bir etkiye sahip olacak. Yanlış yolda sadece enerji tedarikçileri ve cihaz üreticileri mi bulunacak? Düzenleyiciler ve hükütler zamani temel eksalinile de leışifmak ochuda kalacak.

Enerji depolama geçişi Tesla iyi iyi görünüyor: İki çeyreklik büyük özüğünün Işının hisse fiyatı Nisan amada %20 artı. Soru şu ki, inşinin hepsi akıllı ev sektörünün aleyhine mi yanıyor?

  • Normal_seaf_logo
  • Normal_eefig_logo
  • Normal_clean_tech_open_sqr
  • Normal_wbcsd
  • Normal_eu_climate_action
  • Normal_uli